Laman ini di sediakan bagi anda yang mencari produk kesihatan yang bermutu dan terjamin.
Benarkah sehingga hari ini anda masih mencari produk produk yang sesuai dengan kesihatan anda.

Mengapa Pilih AHB, Apa yang ajaibnya produk ini

1.Lembaga Pengarah dan Lembaga Pengurusan Yang Berpengalaman, Berwawasan dan Berkemampuan Lembaga Pengarah AHB amat berpengetahuan dan berpengalaman dalam industri jualan langsung.

2.Sebuah Syarikat Jualan Langsung Yang Sah Dengan kelulusan global yang diiktiraf, produk AHB adalah selamat untuk digunakan dan dimakan oleh pengguna.

3.Pelaksanaan Perniagaan E-Dagang
Sentiasa perihatin berkenaan maklumat dan teknologi terkini bagi operasi yang lancar.

4.Sistem Pengurusan Yang Terancang

Bahagian Kewangan
– Bonus, Jualan, Pengurusan Kewangan.
Bahagian Pemasaran
– Komunikasi dan Penyelarasan Organisasi
– Merancang Aktiviti, Jadual dll.
Bahagian Penerbitan
– Buletin, Risalah dan Katalog.
Bahagian EDP
– Pengiraan Bonus Pengedar, Servis Pengguna
Bahagian Stor
– Sistem Penghantaran dan Storan.
Bahagian Pentadbiran
– Pengurusan Kakitangan, Pentadbiran.
Bahagian IT
– E-Dagang dan Pengurusan IT.

5.Menyediakan Produk Berevolusi dan Bermutu Adalah Komitmen Kami

6.Pelan Pemasaran Yang Mewah dan Global
Menawarkan pelan yang mudah lagi berkesan untuk semua.

7.Kuasa Duplikasi / Menyediakan Latihan dan Aktiviti Profesional
Menyediakan pendidikan dan latihan langkah demi langkah oleh pelatih profesional.

8.Modul latihan yang teratur

Mudah dan senang untuk dipelajari dan difahami, mudah untuk dilaksanakan dan mudah
untuk diajar. Konsep Jualan Langsung ialah DUPLIKASI

picture3picture4

Apakah cordyceps sinensis?

Perubatan tradisional Cina memanfaatkan pelbagai jenis produk semula jadi untuk merawat penyakit, dan antara yang utama ialah cordyceps sinensis.

Cordyceps sinensis, yang dikenali sebagai kulat beluncas Cina oleh masyarakat umum, ialah sejenis tumbuhan dari keluarga ergot. Di China, herba yang sangat jarang ditemui ini dikenali sebagai dong chong xia chao (Cacing Musim Sejuk, Rumput Musim Panas). Ia juga dikenali sebagai Aweto di China dan Tibet, dan sebagai Yarchagumba di Tibet. Oleh kerana ia tergolong di dalam kategori kulat, nutrien dan bahan-bahan aktif di dalam cordyceps memiliki ciri-ciri farmakologi yang berkait rapat dengan hampir setiap sistem di dalam tubuh manusia.

Cordyceps sinensis merupakan tumbuhan asli pergunungan China tenggara yang ditemui pada altitud melebihi 2000 meter sahaja. Spora cordyceps sinensis diterbangkan oleh angin selepas ia matang pada hujung musim luruh. Ia menjangkiti dan memakan larva Hepialidae secara perlahan-lahan bersama akar tumbuh-tumbuhan. Kulat cordyceps sinensis menyerap nutrien dan tisu-tisu lembut dalam larva sehingga ia mencapai kematangan. Lama-kelamaan, larva tersebut akan mati dan di tempatnya akan tumbuh stroma berwarna perang kehitaman yang keluar daripada kepala larva. Stroma yang panjang dan lazimnya lonjong ini boleh mencecah 3-5 sm. Cordyceps sinensis mengambil masa lebih kurang enam tahun untuk melengkapkan kitaran hidupnya. Oleh yang demikian, cordyceps sinensis asli amat jarang ditemui dan sangat mahal harganya.
Sebagai herba tradisional bernilai tinggi dalam herbologi perubatan Cina, pengamal perubatan purba percaya bahawa ia merupakan penawar berkuasa untuk semua jenis penyakit. Walau bagaimanapun, selama berkurun lamanya, cordyceps hanya dikhaskan untuk kerabat Maharaja kerana ia sukar didapati dan dijual dengan harga yang sangat tinggi. Cordyceps sinensis sentiasa dianggap sebagai bahan yang istimewa dalam budaya Cina.

Dengan kemajuan moden dan evolusi teknologi, Pusat Penyelidikan Teknologi Kawalan Mikropersekitaran, Institut Penyelidikan Universiti Tsinghua, Zhejiang Delta Sungai Yangtze telah membuat penemuan terkini dalam bidang perubatan apabila mereka berjaya menghasilkan penanaman dan pembiakan tiruan stroma cordyceps sinensis segar.

Cordyceps kini boleh didapati dengan mudah di pasaran. Ia tersedia dalam pelbagai jenis dan sesuai untuk mereka yang ingin mempertingkatkan dan menikmati kualiti kesihatan dan kehidupan yang lebih memuaskan.

Kajian menunjukkan bahawa cordyceps bermanfaat untuk kesihatan jantung, hati dan sistem imun.
• Sakit jantung: Dalam kajian klinikal, degupan jantung, jumlah darah yang dipam, pengeluaran kardiak dsb. didapati meningkat dengan ketara dalam kumpulan cordyceps lwn kumpulan kawalan.
• Kolesterol: Cordyceps berkesan mengurangkan tahap kolesterol LDL “tidak baik” dan meningkatkan tahap kolesterol HDL “baik”. Dalam satu kajian, cordyceps didapati mampu merendahkan tahap kolesterol keseluruhan sekurang-kurangnya sebanyak 17%.
• Penyakit Hati: Cordyceps berupaya memperbaiki simptom-simptom dan struktur sel hati secara dramatik. Sel-sel sirosis tidak lagi dikesan dalam 70 peratus pesakit.
• Disfungsi seksual: Cordyceps boleh memanfaatkan lelaki dan wanita yang menghadapi masalah fungsi seksual.
• Gangguan sistem imun: Cordyceps dianggap sebagai salah satu agen imunomodulator yang paling mudah diadaptasikan dalam apa jua keadaan.
• Sistem pernafasan: Cordyceps boleh mempertingkatkan kesihatan perokok serta pesakit asma, jangkitan paru-paru dan batuk yang teruk.

sejak zaman lampau lagi, cordyceps sinensis dianggap sebagai anugerah ajaib atau penawar untuk semua penyakit dan ia disediakan khusus untuk Maharaja Cina sahaja kerana herba yang sangat mahal ini hanya boleh dituai dari habitat semula jadinya di altitud yang tinggi.

Namun demikian, kemajuan teknologi dalam perubatan moden dan penemuan teknologi terkini hasil sumbangan kajian bioteknologi yang ekstensif telah membolehkan herba ‘ajaib’ ini tersedia untuk semua lapisan masyarakat. Walau bagaimanapun, apabila dunia moden mula mempraktikkan proses replikasi cordyceps sinensis, ramai yang terfikir tentang kemungkinan berlakunya kesan-kesan sampingan akibat pengambilan herba yang ditanam secara tiruan ini.
Penanaman stroma cordyceps secara tiruan berjaya dihasilkan oleh Pusat Penyelidikan Teknologi Kawalan Mikropersekitaran, Institut Penyelidikan Universiti Tsinghua, Zhejiang Delta Sungai Yangtze.

Secara ringkasnya, universiti tersebut telah menemui kaedah terbaik bagi mencipta persekitaran ideal untuk pertumbuhan ‘semula jadi’ cordyceps sinensis aseksual, dengan mengguna pakai proses yang sesuai dan tepat untuk memperoleh ekstrak dan nutrien yang sama seperti yang terkandung di dalam cordyceps sinensis liar.

Penyelidikan dan kajian saintifik selama bertahun-tahun lamanya telah membuktikan bahawa ciri dan komponen nutrisi cordyceps sinensis kultur adalah sama seperti, atau lebih tinggi daripada, cordyceps sinensis liar. Selain itu, kajian juga menunjukkan bahawa ia boleh dibiak untuk menghasilkan spora cordyceps sinensis berkualiti tinggi.

Proses penanaman melibatkan replikasi persekitaran yang sesuai untuk pertumbuhan cordyceps sinensis. Tiada langsung sisa aditif mahupun pengawet dapat dikesan dalam stroma cordyceps sinensis kultur tiruan. Seperti spesis liar, cordyceps sinensis kultur tidak mencetuskan sebarang kesan sampingan yang toksik atau memudaratkan. Walau bagaimanapun, pelbagai kajian berjaya menunjukkan bahawa ia mudah diserap oleh tubuh manusia bagi membolehkan elemen ‘ajaib’nya memberi kesan yang lebih cepat dan lebih berkesan.

Hari ini, daripada jumlah anggaran 300 spesis cordyceps yang diedarkan di seluruh dunia, hampir 60 spesis cordyceps sinensis liar berasal dari China sahaja. Spesis yang memiliki nilai perubatan paling tinggi ialah cordyceps sinensis dan cordyceps militaris.

PRODUK

CODI JUIZE FLYER

picture5

“Kaya antioksida daripada sumber tumbuhan yang unggul!”

CODI JUIZE merupakan kombinasi daripada 20 jenis buah-buahan yang tinggi kandungan antioksida dengan Cordyceps terkultur (No Paten SIPO: ZL 02 133562.1)daripada universiti di China. Ramuan yang hebat ini diproses dengan Air Terapi Hexagon yang terbukti membolehkan nutrisinya dapat cepat diserap dengan molekul yang lebih kecil.

Codi Juize adalah pilihan anda untuk menjadi sihat, muda dan bertenaga menghadapi cabaran kehidupan setiap hari!

CODI CAFÉ

picture6

Segarkan minda anda setiap hari!”

CODI CAFE merupakan pilihan baik minuman pagi anda diperbuat daripada kopi Arabica yang kaya aromanya. Dengan ditambahkan Cordyceps, Codi Cafe sesuai mencergaskan minda anda setiap pagi bagi bersedia menghadapi semua cabaran kehidupan!

CODI BELLE

picture7

Minuman Anti-Penuaan Campuran Beri dengan Collagen dan Cordyceps

CODI BELLE merupakan minuman kolagen yang membantu mengembalikan keremajaan dari segi luaran dan dalaman badan anda. Minuman berkhasiat ini mengandungi formulasi berry, ekstraksi epal, Manjakani, Pueraria lobata dan Inulin, dan diperkayakan dengan Marin kolagen 500 Dalton dengan Cordyceps untuk pemulihan keremajaan anda. Codi Belle adalah produk eklusif anda supaya kelihatan sihat dan cantik berseri saban hari!

CODI DAYLITE

picture8

CODI DAYLITE adalah Cordyceps dalam bentuk kapsul sayuran. Cordyceps dikenali sebagai “lagenda harta karun Timur”. Di China, Cordyceps bererti “cacing musim sejuk, rumput musim panas” yang tergolong dalam keluarga kulat. Transformasi kitar hidup Cordyceps yang mengikut musim daripada cacing kepada cendawan, menjadikannya tercatat sebagai “makhluk ajaib” pada ulama Tibet. Sejak zaman purba, Cordyceps telah dijadikan herba tonik yang membantu menyihatkan buah pinggang, hati dan kekuatan batin. Oleh kerana hasil cordyceps yang terhad dengan musim dan kawasan pergunungan yang tingginya (2000 m ke atas), ianya berharga mahal dan hanya digunakan oleh kaum kerabat diraja. Oleh yang demikian, ia dikenali sebagai ‘Herba Diraja

CODI VITAL PLUS

picture9

CODI VITAL PLUS merupakan gabungan dua jenis herba unik iaitu Cordyceps dengan Cistanche Diserticola yang diformulasi untuk kecergasan minda dan batin. Cordyceps militaris yang terpaten (SIPO: ZL 02 1 33562.1)mengandungi bahan aktif cordycepin, asid cordycepik, asid glutamik, polisakarida, asid amino dan vitamin B12.

Cistanche deserticola pula dinamai sebagai “Rou Congrong” di China yang secara lumrahnya dijadikan pembekal vital yang semulajadi.

CODI TEH TARIK

picture10

Minuman Teh Pracampur dengan Cordyceps

“Rasa dan aroma yang eksotik, baik untuk penghadaman anda!”

CODI TEH TARIK merupakan minuman yang tinggi antioksidan, kombinasi Cordyceps dan “Teh Darjeeling”. Teh Darjeeling terpilih sebagai produk pertama yang menerima ‘tag GI’ atau label petunjuk geografi di India pada tahun 2004-2005, kelulusan Jabatan Paten India (melalui ‘Akta Pendaftaran dan Perlindungan Petunjuk Geografi tahun 1999’). Teh ini adalah teh oolong yang paling premium di dunia dan beraroma eksortik. Selepas dibancuh ia akan menghasilkan aroma tersendiri seperti flora dan rasa ‘musky’ yang unik.

Amalkan Codi Teh Tarik sebagai minuman harian supaya dapat menyegarkan minda, membantu proses pencernaan dan secara jangka panjang, memberi pelbagai manfaat menyihatkan tubuh badan.

CODI KINZ

picture11

“Regenerate Your Body with Codi Kinz!”
SEA CUCUMBER is a treasure of traditional medicine from the East which is incredibility good for cartilage and skin healing. PROPOLIS is so well known in the Western Country as natural antibiotics and for strengthening respiratory system. CORDYCEPS is well-known as ‘Royal Herbs’ for total body conditioning and promote longevity. CODI KINZ with the synergy combination of Golden Sea Cucumber, Propolis and Cordyceps brings superior beneficial to regenerate our body cells!

CODI BIOCEPS

picture12

“A Believe to a Beautiful, Brighten and Youthful Skin!”

HEALTHY SKIN STARTS WITH CLEAN SKIN

By integrating natural botanical ingredients and cordyceps with cutting-edge cosmeceutical technologies, BIOCEPS skin care products designed to help keep your skin feeling and looking young, healthy and radiant.
Just complete the simple 3 steps with 1.Codi Bioceps Multi Bio Cleanser, 2. Codi Bioceps Live Up V-Essence and 3. Codi Bioceps Ultra Brightening Serum, you can regain your healthy skin.

picture13

“A Believe to a Beautiful, Brighten and Youthful Skin!”

HEALTHY SKIN STARTS WITH CLEAN SKIN

By integrating natural botanical ingredients and cordyceps with cutting-edge cosmeceutical technologies, BIOCEPS skin care products designed to help keep your skin feeling and looking young, healthy and radiant.
Just complete the simple 3 steps with 1.Codi Bioceps Multi Bio Cleanser, 2. Codi Bioceps Live Up V-Essence and 3. Codi Bioceps Ultra Brightening Serum, you can regain your healthy skin.