Setiap yang hidup pasti akan mati,setiap manusia tak akan lepas dari berbagai cabaran dan dugaan selagi masih bernyawa.

Anda belum terlambat untuk mendapat kesedaran berkenaan hal ini.saya akan membantu anda ,syarikat,persatuan penduduk,koperasi ,kelab, qariah masjid dan badan badan kebajikan untuk mendapat faedah dan servis yang terbaik.

Apa yang bakal anda ketahui dalam blog ini amat menajubkan. Benarkah anda benar benar faham tentang takaful kelompok. Saya mempunyai penyelesaian untuk masaalah anda,ketahui rahsia sebenar untuk memiliki polisi takaful dengan klik icon di bawah atau boleh hubungi saya di talian 013-9466766.

ETIQA TAKAFUL

Asamualaikum dan salam sejahtera,

Terima kasih kerana mengunjungi ETIQA TAKAFUL, Nama saya Zawani bin Ismail ,managing Director rizqin zawmal resources sdn bhd (CA0226268-K). Saya merupakan ejen KOP0RAT TAKAFUL yang berdaftar dengan ETIQA TAKAFUL (5ET00319) ,Saya berpengalaman lebih dari 10 tahun dalam urusan Koporat dan takaful berkelompok .Saya boleh di hubungi di talian 0139466766 atau 0198927375 untuk mengetahui maklumat lanjut.

Ini adalah tangungjawab saya untuk membantu anda mendapat pilihan takaful kelompok yang terbaik,banyak syarikat koporat yang mengambil takaful kelompok ,tapi tidak tahu apa hak hak mereka sebagai pemegang polisi,apa perlu di lakukan jika mendapat sesuatu musibah ,bagaimana hendak mendapatkan tuntutan dan cara hendak mempercepatkan proses tuntutan dengan baik dan tepat.

Etiqa merupakan satu jenama produk yang terlebih laris anda boleh mencari perlindungan yang sesuai dengan keperluan anda. Berikut adalah bagaimana anda boleh melindungi diri anda dan yang tersayang.

1. Takaful Bertempoh Berkelompok

• Perlindungan Asas – Kematian (Semulajadi / Semua Punca)
• Perlindungan Pilihan – Keilatan Kekal (TPD), Penyakit Kritikal (CI), Kematian & Keilatan akibat kemalangan (ADD), Keilatan Separa Kekal (PPD), Perbelanjaan Pengebumian (FE).
• Peserta yang layak – Kakitangan sahaja

2. Kemasukan Hospital & Pembedahan Berkelompok

• Perlindungan Asas – Manfaat Kemasukan Hospital & Pembedahan
• Perlindungan Pilihan – Perbelanjaan Pengebumian
• Peserta yang layak – Ahli dan tanggungan

3. Mutiara Plus

• Perlindungan Asas – Kematian & TPD (Semua Punca)
• Perlindungan Pilihan – Penyakit Kritikal (CI), Keilatan Separa Kekal (PPD), Kematian & Keilatan akibat kemalangan (ADD), Perbelanjaan Pengebumian (FE), Manfaat Hospital Harian, Pembayaran Balik Perubatan Akibat Kemalangan, Manfaat pembayar.
• Perlindungan Pilihan – kakitangan, pasangan dan tanggungan (anak-anak)

4. Takaful Employer Employee Synergy (TEES)

• Perlindungan Asas – Kematian & TPD (Semua Punca)
• Perlindungan Pilihan – Penyakit kritikal, Kemasukan hospital & Pembedahan
• Peserta yang layak – ahli, pasangan (manfaat HS sahaja) dan tanggungan(anak-anak)(manfaat HS sahaja)

5. Khairat

• Perlindungan Asas – Perbelanjaan Pengebumian
• Peserta yang layak – Ahli dan tanggungan (pasangan & anak-anak)/ibu bapa

6. Tabarru’

• Perlindungan Asas – Perbelanjaan Pengebumian
• Perlindungan Pilihan – Manfaat Kematian (Semua Punca)
• Peserta yang layak – ahli sahaja

Apakah kelebihan produk etiqa berbanding dengan syarikat lain,keliru untuk memilih produk yang betul betul menepati citarasa dan kesesuaian anda. Buka minda anda untuk melihat keistimewaan di bawah.

1. Mendapat Manfaat Penyakit Kritikal

Peserta yang disahkan mendapat penyakit kritikal tahap-3, boleh membuat tuntutan untuk menjalani rawatan
hospital.

2. Manfaat Indemniti Akibat Kemalangan

Sekiranya peserta terlibat dalam kemalangan, boleh membuat tuntutan berdasarkan tahap-tahap kecederaan atau berlaku mana-mana kecacatan terhadap anggota badan.

3. Manfaat Khairat Kematian

Sekiranya peserta meninggal dunia semasa tempoh polisi takaful masih lagi sah, maka keluarga peserta tersebut boleh membuat tuntutan khairat kematian. Khairat kematian akan diberikan kepada penama (waris) yang tercatat didalam dokumen takaful peserta

4. Mendapat Manfaat Elaun Hospital

Kepada peserta yang menjalani rawatan di hospital kerajaan ataupun swasta lebih daripada 6 jam, boleh membuat tuntutan elaun hospital mengikut hari semasa mendapat rawatan. Sekiranya peserta menerima
rawatan kurang daripada 6 jam, tidak boleh membuat tuntutan elaun hospital.

5. Operasi Takaful dipantau sepenuhnya oleh Majlis Pengawasan Syariah

Simpanan, Pelaburan dan Jaminan Perlindungan yang anda sumbangkan tidak perlu diragui lagi kerana diiktiraf oleh Majlis Pengawasan Syariah yang diketuai oleh Datuk Seri Hj. Harussani Hj. Zakaria, dan
Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

6. Pengharaman Insurans Konvensional

Menurut Fatwa Kebangsaan Semasa persidangan Jawatankuasa Fatwa Kebangsaan Kali Ke-16 pada 15hb. Februari 1979, Insurans Hayat telah diharamkan kerana ianya bercirikan sistem muamalat yang fasid
(rujukan: JAKIM 4000/1/4 Jilid 7). Dalam petikan Khutbah Jumaat pula oleh Datuk Haji Tamyiz Bin Abdul Wahid, Mufti Negeri Selangor pada 12 Mei 2000 antara lain menyebut
“Ulama feqah telah memutuskan bahawa sistem insurans yang boleh diterima mengikut landasan syariah hendaklah berasaskan konsep takaful”.

7. Perlu Bijak Dunia dan Akhirat

Seandainya anda membuat perlindungan di bawah syarikat insurans konvensional, anda cuma bijak di dunia. Akan tetapi sekiranya anda menyertai Etiqa Takaful pada hari ini, insyallah anda akan bijak di dunia dan juga selamat di akhirat kelak (Menawarkan khidmat rundingan ‘penghijrahan’ daripada syarikat insurans Konvensional kepada Takaful).

8. Bersih Zakat

Sumbangan yang dibuat setiap bulan secara tidak langsung, pihak Etiqa Takaful telah membantu membersihkan harta kita melalui zakat dalam tabungan Takaful.

9. Pengecualian Cukai Pendapatan

Kontrak ini layak menerima pelepasan cukai pendapatan, tertakluk kepada keputusan muktamad Lembaga Hasil Dalam Negeri. Pihak Etiqa Takaful akan mengeluarkan Penyata Bayaran Tahunan untuk dikepilkan bersama Borang Cukai Pendapatan bagi tujuan pengecualian cukai.

10. Menikmati Perkongsian Untung (Mudharabah)

Para peserta akan menikmati hasil keuntungan pelaburan yang tidak bercanggah dengan syarat mengikut kadar Mudharabah yang telah dipersetujui oleh peserta dan syarikat. Pembahagian keuntungan dan
lebihan adalah sebanyak 80% kepada peserta dan 20% kepada Etiqa Takaful
(win-win situation)

11. Amal Jariah (Tabbaru’at) Falsafah

Takaful mementingkan niat ikhlas untuk membantu di antara satu sama lain. Justeru, sumbangan kewangan untuk tujuan ini adalah berdasarkan kepada semangat tabarru’ (derma) sesama umat Islam. Mengikut
perkiraan secara komprehensif, peserta menyumbangkan amal jariah mereka sebanyak RM0.03 pada setiap satu saat sepanjang tempoh sumbangan.

12. Perlindungan 24 Jam dan di Seluruh Dunia

Berbeza dengan beberapa syarikat insurans konvensional yang lain, Etiqa Takaful memberi perlindungan 24 jam sehari dan di mana jua peserta berada sama ada di dalam atau luar negara.

13. Mendapatkan Keredhaan Dunia dan Akhirat

Selain menyimpan, berlindung dan beramal jariah, penyertaan anda dapat membantu meningkatkan Dana
dan Ekonomi Islam secara keseluruhannya. Dengan menyertai pekej skim Etiqa Takaful pada hari ini juga dan membuat sumbangan setiap bulan, anda sememangnya berhak dan dijamin mendapat kesemua 15 manfaat di atas (15 dalam .

DAPATKAN QUOTATION ANDA PERCUMA,,,YA IANYA PERCUMA,CUBALAH DULU ,,

Hubungi Kami Hari Ini Untuk Mendapatkan Quotation Percuma

12 + 3 =